simul70
789 poze   12689 vizite

Medicamente importante pentru iepuri

===== Antibiotice =====

- Amoxicilina injectabila - Foarte buna in infectii respiratorii atat la tineret cat si la adulti, se foloseste cu succes si in afectiuni dermatologice: abcese, rani, etc. sau in mamite.
Produs comercial: Clamoxyl
!!!!A nu se folosii in nici un caz la femele care alapteaza!!!!

- Enrofloxacina injectabila - Antibiotic cu spectru larg, se poate folosii cu succes in infectii ale aparatului reproducator postpartum (dupa fatare), in mamite. Se poate folosii cu succes atat in perioada de gestatie cat si in cea de lactatie.
Din pacate datorita folosirii in excess si necontrolat a enrofloxacinei, cel putin pe afectiunile respiratorii eficacitatea acesteia a scazut foarte mult.
Produs comercial : Enroxil

- Oxitetraciclina injectabila sau buvabila- Este un antibiotic de uz general, acopera o arie mai larga de afectiuni, insa trebuie folosit de la debutul acestora.
Produs comercial: Alamicin,

- Enteroguardul ( produs sub forma de tablete) - Foarte folositor in afectiunile digestive

- Oculoforte, Gentocin - Produse oftalmice, se folosesc in conjunctivite, scurgeri oculare.

Nota! Folositi antibioticele controlat si corect: un tratament cu antibiotic trebuie efectuat minim 5 zile consecutiv, de obicei trebuie folosit inca 2 zile de la incetarea semnelor de boala.

===== Antiparazitare =====

- Toltrazuril - Coccidiocid foarte puternic.
Produs comercial: Baycox

- Amprolium - Coccidiostatic eficient
Produs comercial: Amprolium firma Romvac.

- Ivermectina - Antiparazitar de uz general, are eficacitate asupra raiei auriculare sau raiei capului si asupra unor nematode intestinale (limbrici)
Produs comercial: Dectomax, Evomec, Iver-mite otic(Ivermectina locala)

===== Antiinflamator-Calmant =====

-Metamizol - produs antiinflamator, calmant , antispastic, se foloseste cu succes in tratamentul inflamatilor si a afectiunilor dureroase: pneumonii, mamite, colici, balonari, diaree.
Produs comercial : Novasul

===== Produse hormonale =====

-Ocitocina- Produs hormonal care declanseaza fatarea daca animalul a ajuns la termen. Este un produs indispensabil in preajma fatarilor, provoaca contractii uterine cu eliminarea fetusilor, se foloseste cu mare succes in fatarile distocice (cu probleme), are si actiune pentru productia si eliminarea laptelui.
Produs comercial: Romoxitocin.

===== Vitamine si suplimente =====

-Borogluconat de calciu 38%- calciu injectabil, foarte folositor in perioadele de lactatie la femelele slabite sau epuizate.
Produs comercial: Borogluconat de calciu 38%

-Multivitamine injectabile - Un complex de multivitamine injectabil este de mare ajutor in orice tratament sau la orice animal slabit.
Produs comercial: Introvit

-Vitamine buvabile: Se folosesc in perioadele de lactatie, crestere, gestatie, dupa tratamente etc.
Produs comercial: Promotor

-Otetul de mere cu miere: Acidifiant si vitaminizant excelent in perioadele de crestere.

===== Dezinfectate/Antibacteriene =====

-Ecocid - Dezinfectant de uz general

Deci sa rememoram:
Clamoxyl
Enroxil
Alamycin
Enteroguard
Oculoforte
Gentocin
Baycox
Amprolium
Novasul
Dectomax sau Evomec,
Iver-mite otic
Romoxitocin
Borogluconat de calciu 38%
Introvit
Promotor
Otet de mere
Ecocid.

TRATAMENTE ANTISTRESS
*Vitamine:
Promotor, Vitamm 2, Vitamix, Vitamina AD3E, Vita-B-complex, Complex Polivitaminic buvabil, Polivit –se administrează timp de 3-5 zile după vaccinări sau o dată la 2-3 săptămâni la adulte şi 3 zile/săpt. la pui, în apa de băut,
*Antibiotice:
Tilozina, Gallimycin, Baytril, Enrofloxacina, Eritromycin, Neoxivet, Spectam, Vetriflox, Doxivit -timp de 3-5 zile în apa de băut sau injectabil, conform prospectului.Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.